Wie ben ik?

Mijn naam is Anne-Marie Houtepen. 

In 1988 ben ik in Utrecht begonnen met de opleiding tot A- (algemeen) verpleegkundige. Tijdens deze opleiding heb ik veel kennis opgedaan over het menselijk lichaam maar ook over de de holistische benadering. Een mens bestaat niet alleen uit zijn lichaam, maar ook zijn geest, ziel en omgeving zijn wezenlijke onderdelen van zijn bestaan.

De kennis over anatomie en fysiologie (de stand, de structuren en de werking van het lichaam) is verder vergroot toen ik in 1994 de opleiding tot anesthesiemedewerker ging volgen. Na meerdere jaren op verschillende operatiekamers in Nederland te hebben gewerkt, ben ik me gaan toeleggen op de begeleiding en coaching van studenten. Hiervoor heb ik in 2010 de HBO lerarenopleiding (Bachelor of Education: Gezondheidszorg en Welzijn) afgerond.

Na een aantal jaren bij de Erasmus MC Academie in Rotterdam als opleider voor operatiekamerpersoneel gewerkt te hebben, is de volgende stap gezet: de opleiding tot massagetherapeut. Deze opleiding heb ik inmiddels (grotendeels) afgesloten.

De eerste stappen op massage-gebied heb ik zo'n 21 jaar geleden gezet door middel van de Shantala-(baby)massage die ik op mijn oudste kon toepassen, en anderhalf jaar later ook bij mijn jongste.

De Shantala babymassage mag ik nu zelf aanbieden. En, ik kan het u echt aanraden! Mijn kinderen zijn de grootste knuffelkonten die er zijn!!! En ik mag graag geloven dat dat zijn oorsprong heeft bij de babymassage....

Vanaf toen ben ik hiermee doorgegaan en masseerde regelmatig mensen in mijn omgeving, puur op gevoel (maar met goede anatomische en fysiologische kennis).

 

U kunt bij mij terecht voor diverse soorten massage: klassieke massage, ontspanningsmassage, aromatherapie/ -massage, massages bij hoofd-, nek-, schouder- en/of rugpijn, fibromyalgie, buikmassage en voetreflexmassage. Hierbij kan ik gebruik maken van cupping, bindweefselmassage, triggerpointtherapie en/of medical taping.

Ook geef ik massages op locatie. Afhankelijk van de afstand, reken ik hier reiskosten voor.

Ik ben tevens bevoegd om zwangeren te masseren. Dit kan vanaf 12 weken zwangerschap tot aan de bevalling.

De cursussen "Shantala" babymassage zijn geschikt voor ouders met kindjes vanaf 6 weken. Dit zijn 3 groepslessen van ongeveer anderhalf uur waarin u leert hoe uw baby te masseren en hoe u bijvoorbeeld aromatherapie en voetreflexmassage kunt inzetten als uw kindje last heeft van verkoudheid of darmkrampjes. Deze cursus kunt u ook individueel boeken, uiteraard met aangepaste tijden.

Voor alle duidelijkheid:

ik geef geen erotische of seksueel getinte massages!