Wie ben ik?

Mijn naam is Anne-Marie Houtepen. 

In 1988 ben ik begonnen met de opleiding tot A- (algemeen) verpleegkundige. Tijdens deze opleiding heb ik veel kennis opgedaan over het menselijk lichaam maar ook over de de holistische benadering. Een mens bestaat niet alleen uit zijn lichaam, maar ook zijn geest, ziel en omgeving zijn wezenlijke onderdelen van zijn bestaan.

De kennis over anatomie en fysiologie (de stand, de structuren en de werking van het lichaam) is verder vergroot toen ik in 1994 de opleiding tot anesthesiemedewerker ging volgen. Na meerdere jaren op verschillende operatiekamers in Nederland te hebben gewerkt, ben ik me gaan toeleggen op de begeleiding en coaching van studenten. Hiervoor heb ik in 2010 de HBO lerarenopleiding (Bachelor of Education: Gezondheidszorg en Welzijn) afgerond.

 

De eerste stappen op massage-gebied heb ik zo'n 21 jaar geleden gezet door middel van de Shantala-(baby)massage die ik op mijn oudste kon toepassen, en anderhalf jaar later ook bij mijn jongste.

De Shantala babymassage mag ik nu zelf aanbieden. En, ik kan het u echt aanraden! Mijn kinderen zijn de grootste knuffelkonten die er zijn!!! En ik mag graag geloven dat dat zijn oorsprong heeft bij de babymassage....

Vanaf toen ben ik hiermee doorgegaan en masseerde regelmatig mensen in mijn omgeving, puur op gevoel (maar met goede anatomische en fysiologische kennis).

 

Sinds 2018 heb ik mijn eigen praktijk en blijf ik groeien in mijn vak door het volgen van diverse cursussen en scholingen.

 

U kunt bij mij terecht voor diverse soorten massage: klassieke massage, ontspanningsmassage, aromatherapie/ -massage, massages bij hoofd-, nek-, schouder- en/of rugpijn, fibromyalgie, buikmassage en voetreflexmassage. Hierbij kan ik gebruik maken van cupping, bindweefselmassage, triggerpointtherapie en/of medical taping.

Ik ben tevens bevoegd om zwangeren te masseren. Dit kan vanaf 12 weken zwangerschap tot aan de bevalling.

De cursussen "Shantala" babymassage zijn geschikt voor ouders met kindjes vanaf 6 weken. Dit zijn 3 groepslessen van ongeveer anderhalf uur waarin u leert hoe uw baby te masseren en hoe u bijvoorbeeld aromatherapie en voetreflexmassage kunt inzetten als uw kindje last heeft van verkoudheid of darmkrampjes. Deze cursus kunt u ook individueel boeken, uiteraard met aangepaste tijden.

 

In 2021 ben ik geschoold in zowel Reiki als de Access Bars. Gedurende de afgelopen jaren ben ik met verschillende energetische en spirituele behandelmethoden bezig gegaan en op dit moment ben ik bezig met een opleiding tot leefstijlcoach.

Deze energetische behandelmethoden bied ik aan via